انتخاب نام دامنه مناسب براساس اصول سئو
انتخاب نام دامنه مناسب یک بخش جذاب و البته فنی برای راه اندازی سایت است. شاید دارید یک کمپانی تازه افتتاح میکنید، شرکت جدیدی میزنید یا اینکه در حال شروع کسب و کار و فروشگاه خودتان هستید.
اصول انتخاب دامنه مناسب را میدانید؟ دامین مناسب برای سئو را چطور باید انتخاب کرد؟ در این یادداشت با سئو پلاس همراه باشید تا با هم صفر تا صد انتخاب دامین را بررسی کنیم.
نام دامنه از آن جهت کلیدی است که میتواند روی نرخ کلیک شما در گوگل تاثیر بگذارد! آخرین مرتبهای را که در حال جستوجوی مطلبی در گوگل بودید به خاطر بیاورید:
شما رد یک لحظه تصمیم گرفتید که اول روی کدام یک از نتایج کلیک کنید. چطور این اتفاق افتاد؟ مغز شما از بین گزینههای موجود، آن موردی را انتخاب کرد که به نظر میرسید گزینه بهتری باشد. مثلا آهنگ مورد علاقه شما یا نرمافزاری که میخواستید احتمالا در آنجا راحتتر پیدا میشده.
یک دامنه مرتبط با موضوع، جذاب، دارای مفهوم، به خاطر سپردنی، و از همه مهمتر، دامنهای که در تصمیمگیری ذهن مخاطب تاثیر داشته باشد از نان شب هم واجبتر است!
1- نام دامنه بهتر است قابلیت برندسازی داشته باشد
چه حسی راجع به دامنههایی که از اعداد داخل آنها استفاده شده دارید؟ در مورد دامنهای که هیچ ربطی به موضوع وبسایت ندارد چه فکر میکنید؟
من هم مثل شما هیچ حسابی روی دامنههای عجیب و غریبی که ربطی به موضوع مورد جستوجوی من نداشته باشد باز نمیکنم. احتمالا تصور میکنیم صاحب آن سایت و تهیهکننده آن مطلب آنقدر متخصص نیست. پس بیخیال! اگر سایت شما درباره فروش تنقلات است، بهتر است کلماتی را که مرتبط با تنقلات هستند پیدا کنید. کلماتی درباره مزه، طعم، لذت، و یا استعارههای در مورد طعم و شیرینی!
2- دومین قابل تلفظ انتخاب کنید
کلماتی که به چند روش میتوانند تایپ بشوند را فراموش کنید. اسمی انتخاب کنید که به یک روش نوشته میشود. یک اسم خوش آهنگ سرراست! اسمی که به هر شخصی بگویید، بدون تردید آن را درست تایپ میکند. این موارد بیشتر از آن که فکر میکنید در موفقیت وبسایت شما تاثیرگزار هستند!
3- نام مناسب برای دامنه، نام کوتاه است!
قرار نیست مردم را موقع تایپ آدرس سایتتان عذاب بدهید! اینطور نیست؟ یک لحظه به وبسایتهای مورد علاقهتان نگاه کنید! آیا وبسایتی را پیدا میکنید که مثل واگنهای قطار مسافربری طولانی باشد؟ بهترین وبسایتها هم، وقتی بحث بر سر حافظه انسانی باشد، رقابت را به وبسایتهایی که دامنههای کوتاه دارند میبازند.
پس موقع انتخاب نام دامین مناسب، یادتان باشد که از قدیم گفتهاند: کم گوی و گزیده گوی چون دُر ، تا ز اندک تو جهان شود پُر! اگر دنبال این هستید که دامین شما معروف و مشهور بشود، دامین کوتاه انتخاب کنید.
4- دامین .com کاربردی تر از پسوندهای دیگر است
وقتی بعد از تایپ یک کلمه در آدرسبار مرورگر، کلید ctrl+enter را میگیرید، به صورت خودکار .com به دنبال کلمه شما تایپ میشود. پسوند دات کام شناختهشدهترین پسوند موجود در سطح اینترنت است.
اگر به خاطر شرایط خاصی مجبور به انتخاب پسوندهای دیگر نیستید، قطعا دامنه دات کام بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.
5- قانون کپیرایت در کمین شماست
تا حالا به مواردی برخوردهام که بعد از چند سال کار با یک دامنه، وقتی حسابی معروف شدند، به خاطر یک اشتباه نقض قانونهای تجاری، مجبور به پس دادن آن دامنه شدهاند.
بهتر است مراقب باشید که از اسم برندها در دامنه خودتان استفاده نکنید. یک درخواست حقوقی ساده از طرف شرکت صاحب آن اسم تاجاری، میتواند رای به واگذاری دامنه شما بدهد.
فرقی نیمکند چند سال از ثبت دامنه شما گذشته باشد. وقتی شرکت صاحب برند ادعا کند، شما باید غزل خداحافظی را بخوانید. پس یادتان باشد، کلماتی در نام دامنه نگذارید که صاحب حقوق داشته باشند! یک جست و جوی ساده در گوگل قبل از انتخاب دامنه، میتواند به شما بفهماند که آیا دارید مرتکب این خطا میشوید یا خیر!
6- اسم دامنه معرف کسب و کار شما باشد
با شنیدن اسم SeoPlus چه حدسی میزنید؟ فکر میکنید با چه وبسایتی طرف خواهید بود؟ سایت فروش ادویهجات یا شیرینی و تنقلات؟ پس شما هم مثل من خیلی بامزهاید!
به خاطر داشته باشید که نام دامنه بهتر است یک تصویر کلی از کار شما به آدمها بدهد. یعین تا آن را شنیدند بدانند که تقریبا با چه چیزی طرف خواهند بود. مثل SeoPlus که خیلی ساده است. شما در سئوپلاس میتوانید خدمات و آموزش حرفه ای سئو بدست آورید. این تصور بلافاصله با شنیدن اسم دامنه به ذهن شما خطور میکند و احتیاجی به فکر کردن ندارد.
7- از پیشوند و پسوند برای ساخت اسم مناسب استفاده کنید.
در زمینه فعالیت شما یک سری کلمات اصلی وجود دارند. موافقید؟ اما به احتمال خیلی زیاد آن کلمههای اصلی اصلا آزاد نیستند. چه کاری از شما برمیآید؟ ساخت پیشوند و پسوند!
به کلمه فارسی تصویر فکر کنید. چه پیشوند و پسوندهایی به ذهن شما میرسد؟ تصویر+پرداز، تصویر+ساز، یا اینکه: زیبا+تصویر، یک+تصویر.
سایتهای معروف زیادی میشناسم که از کارایی ساخت پیشوند و پسوند باخبر بودهاند. یکپزشک، خبرآنلاین، عصرایران. ورزش سه! اینطور نیست؟
با رعایت اصول بالا، شما قدم اول را عالی بر میدارید! ما در سئوپلاس با شما هستیم تا در تمام مراحل کارتان بهترین تصمیمها را بگیرید. اگر در انتخاب نام دامنه این اصول را رعایت کنید، تضمین میکنیم که میتوانید بهترین شروع را داشته باشید. در قدمهای بعدی هم در کنار شما خواهیم بود. موفقیت با شماست!